Lněné nitě Fil au Chinois

DSCN5254

                Fil au Chinois je jedinečnou značkou nití, která pochází ze severní Francie. K registraci značky došlo již v roce 1847, v období, kdy Evropa byla fascinována orientem a asijská tématika byla nesmírně populární. Fil au Chinois vsadila na soudobý trend a znakem, který reprezentuje tuto značku se stal Číňan. A stejný design reprezentuje značku dodnes.

                Vzestup značky začal, když Fil au Chinois vzdala konkurenční boj na základě ceny a raději poskytovala nadstandardní zboží a zavedla formu benefitů, které bychom dnes nazvali věrnostní program. Značka se tak slibně rozvíjela do doby, než došlo k rozšíření domácích šicích strojů. Lněná nit, hlavní artikl Fil au Chinois, je pro domácí šicí stroje nevhodná. Dále došlo k nešťastným obchodním a marketingovým rozhodnutím, která vedla k postupnému úpadku.

                Společnost by zanikla, nebýt toho, že se v roce 2007 pánové Oliver a Bruno Toulemonde rozhodli značku zachránit. Fil au Chinois koupili a započali zdlouhavý proces obnovy značky a obnovy výroby. Při této příležitosti byly rekonstruovány původní stroje, z nichž se některé datovaly až do roku 1890.

               

DSCN5252

               Produkt Fil au Chinois waxed cable linen, tedy lněná voskovaná niť, patří mezi nejlepší a neluxusnější nitě na současném trhu. Tato niť je specifická svým dvojitým zákrutem, které jí dodává zvýšenou pevnost. Navíc je na nitě před druhým zákrutem nanesen včelí vosk, čímž je zajištěno, že vosk pronikne hluboko do struktury nitě. Vosk nitě impregnuje a dále tím posiluje odolnost nitě i švu jako celku.

               Je již jen příjemným bonusem, že nitě Fil au Chinois jsou dostupné ve 44 různých  barvách a 5 různých silách, které se od sebe liší v řádu jednotek setin milimetru.

                Na trhu, kde převládají laciné polyesterové nitě, je nit z přírodních vláken nezaměnitelným detailem, který svědčí o dobrém vkusu a vysoké hodnotě výrobku. I proto nit Fil au Chinois najdete na všech mých výrobcích. Pověstnou kvalitu, prověřenou dlouholetou tradicí, nakonec potvrzuje i to, že Fil au Chinois používají některé z nejluxusnějších značek a někteří z nejlepším řemeslníků na světe.

Zdroje:

sajou.fr

jtoulemonde.com

Zpět do obchodu